werkplaats

Preproduction.Prefab.

Geraffineerde ambachtelijke gereedschappen, apparaten en machines, maar natuurlijk ook computersgestuurde bewerkingsappatuur, vertalen de benodigde plaatvormen in tastbare plaatproducties en slimme zetwerken.
Elshof Metaaldak beschikt over een zeer effinciente prefabicage- en productieafdeling. Een samenspel tussen vakmensen en techniek, ICT, moderne machines, productie-ervaring en logistiek inzicht. Hier wordt al een groot deel van het eindresultaat bepaald. Binnen het vakgebied een van de meest uitgebreide en geoutilleerde werkplaatsen van Nederland. Niet in de laatste plaats kunnen hier producties worden gedraaid voor een scherpe prijs.

Back to top


application

Application.

De inzet van vakpersoneel is vaak een onderschat facet. Elshof Metaaldak kent haar vakmensen en hun specifieke vaardigheden. Dit vakmanschap - het oude vakgilde - wordt door ons gekoesterd. Jonge mensen worden voor dit vakmanschap intern opgeleid.
Daarom bestaat een montageteam van Elshof altijd een een verantwoorde selectie van metaaldakspecialisten, die naast het specialsme ook nog eens de juiste motivatie bezitten voor het vak. Een unieke samenstelling.

Back to top


design i-max design duurzaamheidsfabriek

Design.

Zolang er design bestaat is het met architectuur verweven geweest. Het karakter van elk gebouw wordt bepaald door de ontwerper en zijn opvatting over designoplossingen. Metalen daken bieden architecten ongekende vormoplossingen en leiden opvallend vaak tot zeer hoogwaardige architectonische hoogstandjes. Ieder product is met aandacht en passie ontworpen door zijn architect. Zo'n werk verdient dezelfde passie en aandacht in de uitwerking en uitvoering. En maatwerk past beter dan confectie: daarom Elshof.

Back to top


diverse metalen

Skin.

De huid van een gebouw vormt formeel de scheiding tussen binnen en buiten. Met verschillende metalen - koper, zink, aluminium, RVS, titanium, staal - geeft men een gebouw als het ware een huid die ongewenste invloeden buiten houdt, waardoor het binnenklimaat niet verstoordt wordt.
Waar nodig zal de bekleding moeten kunnen ademen en elders juist niet. Allemaal mogelijk. Een metalen huid kan dus ademen waardoor interieur en exterieur vorm- en bouwtechnisch kunnen harmonieren.

Back to top


constructions

Constructions.

Als de vorm is bepaald en constructies zijn bedacht, dan is de expertise van Elshof Metaaldak onontbeerlijk.
Kennis van het materiaal, constructies, het bouwproces en de architectonische eisen vertalen de experts van Elshof Metaaldak in pragmatische oplossingen.
Een samenspel van bouwkundige eisen, functies, vormen, kosten en tijd. Een samenspel om te construeren. Samen werken om samen te bouwen en een perfect eindresultaat op te leveren.

Back to top


onderconstructie

Under skin.

Gelijk aan de menselijke huid is de verwerking van gevel- en dakmetalen een doordacht geheel.
Warmte, kou, vocht, wind en andere invloeden bepalen duurzaamheid, de looks en de uiteindelijke kosten van de toepassing.
Elshof Metaaldak draagt diverse mogelijkheden aan in onderconstructies. Compleet met alle mogelijkheden aan in onder-, tussen- en toplagen. Een veilige en deskundige partner in het prille stadium van het bouwproces.

Back to top


restauratiewerk

Restauration.

Kennis en kunde om verantwoorde restauraties uit te voeren zijn binnen Elshof Metaaldak royaal aanwezig. Klassieke technieken, werkstijlen, methodes en materialen, gecombineerd met liefde voor het vak en interesse in bouwhistorie en bouwcultuur vormen de ideale mix voor het werken binnen de restauratiewereld. Lood, koper en zink, maar ook natuurleien zijn klassieke materialen die binnen het bijna 100 jaar bestaande bedrijf beheerst worden.
Restauraties uitvoeren aan cultureel erfgoed, kerken, torens, kapitale buitenhuizen, industriëel erfgoed, is keer op keer een uitdaging waar de vakmensen van Elshof met passie aan beginnen en met trots opleveren.

Back to top


Responsibility.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is geen modewoord voor Elshof Metaaldak. Vanuit een groot verantwoordelijkheidsgevoel oefent Elshof Metaaldak het vak uit van dak- en gevelspecialisten. Actuele normerende regels worden respectvol gehanteerd. Nieuwe samenwerkingsvormen worden toegejuicht. Het hoeft geen verdere uitleg dat "Cradle to cradle", "CO2 reductie" en "duurzaam bouwen" uitstekend passen binnen de werksfeer van Elshof Metaaldak.

Back to top