KOPERWERK

Het materiaal koper biedt vele voordelen in duurzaamheid en gemak in verwerking. Koper biedt flexibiliteit en unieke ontwerpmogelijkheden, welke steeds belangrijker zijn in moderne architectuur.
Koper is een extreem duurzaam bouwmateriaal, zelfs onder de huidige milieu-invloeden. Deze duurzaamheid is een van haar belangrijkste karakteristieken: onder invloed van de atmosfeer ontwikkelt het een extreem beschermende laag; het patina.

Patina
De samenstelling van het patina kan per regio verschillen, vanwege de atmosferische verschillen. Meestal bestaat het uit kopersulfaat. Deze beschermende laag is stabiel en herstelt zich als het beschadigd wordt. Het is de basis van de weerstand tegen corrosie, die koper bevat.
De vorming van een oxide laag vindt plaats in reactie op vocht, zuurstof en agressieve vervuilers in de lucht. Zij leiden tot een geleidelijke bruine verkleuring van het heldere koper oppervlak. De bruine kleur wordt donkerder en verandert met de tijd in een antraciet-bruine kleur. Dit gebeurt bij de verticale delen van een gebouw, zoals de gevel. Op daken gaat het proces van patineren door en verandert het koper geleidelijk in het groene patina.

Verwerkingsmogelijkheden

Wilt u koper toepassen, dan kunt u gebruik maken van:
- klassiek rood koper
- gepreoxideerd koper
- groen geprepatineerd koper
- legeringen, zoals messing

Elshof Metaaldak verwerkt koper door middel van onder andere:
- Felssysteem
- Roevensysteem
- Losanges
- Deklijsten
- Plankprofielen
- Cassettes
Daarnaast kunnen wij u projectspecifieke oplossingen bieden.

Lees meer »

Leveranciers

Elshof Metaaldak heeft de volgende leveranciers:

  • KME(TECU®Classic, TECU®Patina, TECU®Oxid, TECU®Zinn, TECU®Brass, TECU®Bronze, TECU®Gold, TECU®Bond, TECU®Net, TECU®Vision)

Voor meer en/of technische informatie kunt u altijd contact met ons opnemen

voorbeeld projecten koperwerk

moskee te leerdam isala klinieken zwolle dudok entree koper oxid Rabobank Heerenveen bioscoop Almelo gorsselseweg te bathmen squadroncomplex gilzerijen woonhuis Lagerwaard Amersfoort cultuurhuis doorn Zorgcentrum Elim Barneveld dak- en gevelbekleding felsdak varseveld roeven dakbedekking waterstraat deventer 8 appartementen te Haren Vledderingeflat te Meppel fels dakbekking kerk genemuiden 8 appartementen Laakse tuin te Zutphen Gemeentehuis Kampen IJsselmuiden Herinneringsgebouw kamp Amersfoort te Leusden 't Ravelijn te Groenlo ABN-Amro te Assen politiebureau zwolle fels gevelbekleding stadhuis zutphen